Business Internaţional

Croaţia nu se grăbeşte să adopte euro

Croaţia nu se grăbeşte să adopte euro

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

31.08.2011, 00:02 471

Croaţia nu ar trebui să se grăbească să devină membră a zonei euro după ce va adera la Uniunea Europeană, în condiţiile în care diviziunile privitoare la pachetele de bailout reduc atractivitatea monedei, a declarat Zoran Milanovic, preşedinte al partidului Social Demo­crat care conduce în sondajele de opinie înaintea alegerilor din decembrie, scrie Bloomberg.

"Având în vedere situaţia dificilă din Europa şi de pe pieţele financiare din întreaga lume, vom vedea ce se va întâmpla în următorii doi până la trei ani", a declarat Milan­ovic. "Acea­sta nu este cu siguranţă perioada potrivită pentru a ne gândi la aderarea la zona euro. Nu trebuie să ne grăbim", a adăugat Milano­vic.

Moneda euro va rămâne un obiectiv pe termen lung, iar fosta republică iugoslavă ar trebui să se concentreze asupra consolidării economiei după doi ani de recesiune, potrivit lui Milanovic. Croaţia se pregăteşte să devină cea de-a 28-a membră a UE în iulie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO