Business Internaţional

Criza ostaticilor: reprezentantul Israelului s-a întâlnit cu premierul din Qatar

Criza ostaticilor: reprezentantul Israelului s-a...

Autor: Petru Mazilu

16.12.2023, 21:03 31

Un înalt reprezentant israelian s-a întâlnit cu prim-ministrul Qatarului, un mediator cheie în conflictul din Gaza, a declarat sâmbătă o sursă. Alte surse din Egipt au sugerat că Israelul pare să fie mai deschis către un nou acord cu Hamas, anunţă Reuters. 

Serviciul de spionaj Mossad a reprezentat Israelul la negocieri. Vineri, directorul Mossad, David Barnea, s-a întâlnit cu premierul Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, într-o capitală europeană, a declarat o sursă pentru Reuters. Ulterior, Barnea s-a întors în Israel pentru a-l informa pe premierul Benjamin Netanyahu.

De asemenea, două surse egiptene din domeniul securităţii au declarat că oficialii israelieni par mai dispuşi, în discuţiile cu mediatorii, să încheie un nou acord pentru încetarea focului în Gaza în schimbul recuperării ostaticilor.

Fără a oferi detalii, sursele egiptene au spus că oficialii israelieni par să se fi răzgândit cu privire la unele puncte pe care le-au refuzat anterior.

Autorităţile israeliene nu au făcut comentarii pe baza informaţiilor.Totuşi, presa israeliană anunţă că prim-ministrul Benjamin Netanyahu îşi va convoca cabinetul de securitate şi va pronunţa o declaraţie televizată sâmbătă seara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO