Business Internaţional

Criza il ameninta si pe Mickey Mouse: Disneyland Paris nu mai face fata datoriilor

Criza il ameninta si pe Mickey Mouse: Disneyland Paris nu mai face fata datoriilor
30.05.2010, 16:28 93

Compania Euro Disney, care administreaza parcul de distractiiDisneyland, de la periferia Parisului, este in pericol de a-siincalca angajamentele financiare in urmatorii trei ani, inconditiile in care calendarul platilor se bazeaza pe estimarifacute inainte de criza, iar recesiunea a afectat puternicincasarile, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Euro Disney mai are de platit 1,9 miliarde euro (1,6 miliardelire) din datoriile angajatep entur constructia Disneyland Paris.Compania a facut in anul fiscal incheiat la 30 septembrie 2009 unprofit operational de 26,4 milioane euro, la venituri de 1,2miliarde euro, insa costul datoriei, de 89,2 milioane euro, a lasatoperatorul cu o pierdere neta de 63 milioane euro.

Managerul contului de lichiditati al Euro Disney, Olivier Beckerde la Oddo Securities, spune ca firma nu si-a achitat integralangajamentele din 2009 si risca sa nu-si poata plati datoriile niciin urmatorii ani. "Cu cat inaintam in 2010, 2011 si 2012, sunt totmai sigur ca isi vor incalca angajamentele. Acestea se bazeaza peanumite tinte de EBITDA care au fost calculate fara a tine cont decriza financiara", afirma analistul.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO