Business Internaţional

Cresterea cererii determina OPEC sa mentina nivelul ofertei

21.11.2005, 18:51 20

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care asigura 40% din productia petroliera globala, nu va diminua nivelul productiei, desi preturile se afla in scadere.

Mentinerea ofertei la acelasi nivel se datoreaza cresterii cererii in Europa si SUA pe fondul apropierii iernii, a declarat presedintele organizatiei, citat de Bloomberg.

Presedintele OPEC alaturi de ministrul petrolului din Kuweit, Sheikh-Ahmad Fahd al-Sabah, au caracterizat preturile actuale ale petrolului ca fiind "rezonabile." Omologul din Qatar, Abdullah Bin Hamad al-Attiyah, declara ca nu este preocupat de scaderea preturilor de la nivelul record de 80,85 de dolari per baril la valoarea actuala de 57 de dolari per baril.

"Preturile la petrol devin mai moderate ceea ce corespunde dorintelor noastre", a declarat ministrul saudit al petrolului, Ali-al-Naimi, pentru reporterii din Riyadh, locul de intalnire al oficialitatilor din domeniul petrolului cu ocazia deschiderii noului sediu central al Forumului International al Energiei. La ceremonia de deschidere iau parte ministri ai petrolului si finantelor din peste zece tari producatoare si consumatoare de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO