Business Internaţional

Creditorii din Clubul de la Londra primesc 277 milioane de dolari

25.08.2000, 00:00 28



Rusia ramburseaza in aceasta saptamana o prima transa de 277,1 milioane de dolari in contul datoriilor fata de creditorii privati din Clubul de la Londra, a anuntat Ministerul rus al Finantelor, citat de Reuters.

Ordinul de plata a fost deja dat bancii de stat Vnesekonombank, care administreaza datoria externa a Rusiei, inclusiv pe cea mostenita din epoca sovietica.

"Ministerul Finantelor a transferat banii in conturile Vnesekonombank, urmand ca banca sa efectueze prima plata astazi", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Clubul de la Londra, care reuneste bancile creditoare ale Rusiei, si autoritatile de la Moscova au incheiat, la 11 februarie, un acord cu privire la restructurarea a circa 32 miliarde de dolari aferenti datoriei fostei URSS.

Acordul prevede o reducere de 36,5% a datoriei globale si o reesalonare pe o durata de 30 ani, cu o perioada de gratie de 7 ani a rambursarii partii ramase restante, convertibile in euroobligatiuni garantate.

Creditorii vor primi in schimbul vechilor creante eurobonduri de 18,4 miliarde de dolari, cu maturitatea de 30 de ani, la care se adauga 2,8 miliarde in eurobonduri pe 10 ani.

La randul sau, Clubul de la Paris, format din 18 state creditoare ale Rusiei, urmeaza sa reia negocierile cu autoritatile de la Moscova in toamna acestui an in vederea reesalonarii datoriei de 42 miliarde de dolari.

Rusia a incheiat deja un acord in privinta restructurarii datoriei sale cu Germania, Austria si Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO