Business Internaţional

Credit Suisse va reduce cheltuielile de la nivelul conducerii

08.07.2008, 18:42 15

Credit Suisse, cea de-a doua mare companie elvetiana de servicii financiare, va reduce cu aproape 30% cheltuielile echipei care conduce operatiunile din Europa. Reprezentantii companiei declara ca aceasta masura este doar inceputul unui lung sir de restructurari destinate sa transforme compania intr-una mult mai eficienta pe parcursul urmatoarelor sase luni, scrie Financial Times.
Credit Suisse a realizat deja schimbari vizibile, mai ales in ceea ce priveste echipa manageriala de la Londra, cu scopul de a clarifica cat mai bine responsabilitatile care revin fiecarui departament de afaceri. Desi nu se asteapta la o reducere de aceeasi amploare a cheltuielilor la celelalte departamente ale firmei, surse din interiorul Credit Suisse au declarat ca masura a fost luata cu scopul de a transmite un semnal de restructurare generala a companiei. Printre schimbarile operate de elvetieni se numara si numirea lui James Leigh-Pemberton, fostul presedinte al filialei londoneze a bancii, in postul de director executiv. Pemberton a fost numit in aceasta functie mai ales pentru a infirma zvonurile despre faptul ca acesta ar fi urmat sa paraseasca compania in favoarea rivalilor de la JPMorgan.
Firma elvetiana a facut restructurari de personal si in luna mai a acestui an, numindu-l pe Russell Chambers in functia de "senior client adviser". In iunie, atat Michael Philipp, responsabil al firmei pe regiunea Africa si Orientul Mijlociu, cat si un fost director executiv pe Europa au parasit compania, nemaifiind inlocuiti. Se pare ca initiatorul schimbarilor este Eric Varvel, director executiv al Credit Suisse pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO