Business Internaţional

Crawford starneste mania actionarilor, plecand de la Morgan Stanley cu 32 mil. dolari

14.07.2005, 19:22 17

Stephen Crawford a demisionat din functia de copresedinte al bancii Morgan Stanley, plecand cu o prima in valoare de 32 de milioane de dolari (26,5 milioane de euro) care i-a fost acordata ca urmare a semnarii unui contract controversat saptamana trecuta, relateaza Financial Times.

Intelegerea i-a asigurat 32 de milioane de dolari pentru doi ani si i-a permis sa beneficieze de intreaga suma daca pleaca in decurs de o luna.

Saptamana trecuta, Consiliul de Administratie al Morgan Stanley declarase ca noul contract al lui Stephen Crawford a fost creat pentru a asigura stabilitate in conducere. Aceasta miscare a urmat deciziei lui Philip Purcell de a se retrage din functia de presedinte si director executiv.

Cu toate acestea primele de care au beneficiat Crawford si alti executivi din conducere au scandalizat ceilalti angajati, care le privesc ca pe niste recompense ale sustinatorilor lui Purcell acordate de aliatii acestuia din consiliu. Plecarea lui Crawford a determinat critici dure din partea actionarilor care sunt din ce in ce mai nemultumiti de modul in care consiliul de administratie a gestionat crizele din conducere din ultimele patru luni.

"Pachetul primit drept prima a fost supradimensionat si nemeritat", a spus Rich Ferlauto, responsabil cu politica organizatiei sindicale American Federation of State, Country and Municipal Employees.

Crawford a devenit pe 28 martie co-presedinte, ca masura a unui program de remaniere care a declansat o disputa publica asupra rolului jucat de Purcell. Remanierea a fost vazuta de critici ca o tentativa a lui Purcell de a-si asigura pozitia promovand apropiati de-ai sai in conducere. Aceasta masura a condus la demisia a cinci membri ai comitetului de conducere.

Zoe Cruz, care a fost avansata o data cu Crawford, a fost numita presedinte. Ea a refuzat o oferta a consiliului, ce continea un contract similar celui acceptat de Crawford.

David Sidwell, director financiar, Mitch Merin, seful diviziei de asset management, si John Schaefer, seful diviziei de brokeraj, sunt alti executivi care au acceptat noi prime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO