Business Internaţional

Coreea de Nord a testat două rachete balistice, care au căzut în zona economică a Japoniei. Reacţia premierului japonez: „Aceste acţiuni sunt încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU şi constituie un act necugetat”

Coreea de Nord a testat două rachete balistice, care au...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

15.06.2023, 16:53 64

Armata nord-coreeană a testat, joi, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, care, conform autorităţilor japoneze, au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei.

Rachetele balitice au fost lansate din zona Sunan, situată la periferia Phenianului, spre Marea Japoniei (Marea de Est). Rachetele cu rază scurtă de acţiune au căzut în mare, în zona economică exclusivă a Japoniei, conform Ministerului Apărării de la Tokyo, citat de agenţia Kyodo.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat că nu au fost înregistrate daune, precizând că Guvernul de la Tokyo a transmis o notă de protest Coreei de Nord. "Aceste acţiuni sunt încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU şi constituie un act necugetat, care agravează provocările Phenianului faţă de comunitatea internaţională. Vom transmite proteste ferme Coreei de Nord", a afirmat Fumio Kishida, citat de cotidianul Le Monde.

Armata sud-coreeană a confirmat testele balistice efectuate de regimul nord-coreean.

Testele balistice nord-coreene intervin ca reacţie la exerciţiile militare comune efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite în apropierea frontierei Coreei de Nord. "Exerciţiile militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud sunt provocatoare şi iresponsabile. Reacţia noastră este inevitabilă. Forţele noastre militare vor contracara total orice demonstraţie de forţă şi orice provocare din partea inamicilor", a declarat un oficial din cadrul Ministerului Apărării de la Phenian, citat de presa de stat nord-coreeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO