Business Internaţional

Coreea de Sud este paralizată: Grevă de proporţii la metroul din Seul. Peste 10.000 de oameni protestează

Coreea de Sud este paralizată: Grevă de proporţii la...

Autor: Petru Mazilu

09.11.2023, 08:55 187

Peste 10.000 de angajaţi ai metroului din Seul au intrat joi în grevă fiind nemulţumiţi de intenţia administraţiei de a face disponibilizări. Protestul va ţine cel puţin două zile, potrivit Reuters.

Conducerea metroului vrea să reducă numărul locurilor de muncă din cauza pierderilor pe care le are compania. Planul operatorului este de a reduce forţa de muncă cu aproximativ 13%, adică peste 2.200 de persoane, până în 2026.

Greva iniţiată de sindicalişti a fost declanşată la câteva ore după ce negocierile dintre administraţie şi cele două sindicate principale au eşuat. Joi dimineaţă nu a existat un impact major asupra transportului din Seul, dar autorităţile oraşului au avertizat că vor exista întârzieri în cursul serii şi au promis că vor înlocui trenurile cu autobuze.

Metroul din Seul acumulează datorii de ani de zile, parţial din cauza călătoriilor gratuite acordate persoanelor în vârstă. Luna trecută, administraţia a majorat tarifele de metrou pentru prima dată din 2015, cu aproximativ 12%, dar nu a renunţat la facilităţile pentru vârstnicii din ce în ce mai numeroşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO