Business Internaţional

Coreea de Nord a făcut exerciţii de artilerie în raza de acţiune a capitalei din Coreea de Sud

Coreea de Nord a făcut exerciţii de artilerie în raza...

Autor: Mediafax

08.03.2024, 11:31 57

Armata din Coreea de Nord a făcut exerciţii de artilerie în raza de acţiune a capitalei din Coreea de Sud. Exerciţiile au fost conduse de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acestea s-au desfăşurat lângă graniţa dintre cele două ţări.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus un exerciţiu de tragere cu artilerie al Armatei Populare Coreene, forţa militară a ţării, a informat vineri presa de stat KCNA, potrivit Reuters.

Exerciţiul de joi a implicat unităţi din apropierea graniţei care se află în raza de tragere a „capitalei inamicului”, a spus KCNA, referindu-se la capitala sud-coreeană, Seul, care are aproape 10 milioane de locuitori.

Şefii Statului Major Întrunit (JCS) din Coreea de Sud a declarat că militarii din Coreea de Nord au lansat mai multe obuze spre Marea Galbenă.

JCS a anunţat că monitorizează activităţile militare ale Nordului, în timp ce exerciţiile comune efectuate de armatele sud-coreene şi americane sunt în desfăşurare. Exerciţiile, cunoscute sub numele de exerciţii Freedom Shield, au început luni, iar numărul participanţilor este de două ori mai mare decât anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO