Business Internaţional

Coreea de Nord a anunţat că o rachetă balistică cu rază medie este pregătită de desfăşurare

Coreea de Nord a anunţat că o rachetă balistică cu...

Autor: Olimpia Nicolae

22.05.2017, 07:49 118

Acesta este ultimul pas al statului nord-coreean în încercarea sa de a sfida sancţiunile ONU şi de a dezvolta o rachetă intercontinentală, capabilă de a viza poziţii ale SUA.

Conform agenţiei de stat de ştiri din Coreea de Nord, liderul Kim Jong-Un ar fi supravegheat testul ce a avut loc duminică şi care a stârnit noi reacţii de condamnare la nivel internaţional şi ameninţări pentru înăsprirea sancţiunilor impuse Phenianului.

Racheta testată a fost de tip Pukguksong-2, ce utilizează combustibil solid pentru a permite aprinderea instantă, conform agenţiei de ştiri nord-coreene.

Până în acest moment, rachetele nord-coreene au utilizat combustibil lichid, combustibilul solid permite însă o lansare mai rapidă.

Armata sud-coreeană a anunţat duminică că statul nord-coreean a lansat un "proiectil neidentificat" în privinţa căruia există informaţii că a fi o rachetă balistică.

Guvernul japonez a confirmat de asemenea faptul că o "rachetă" a fost lansată din Coreea de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO