Business Internaţional

Convoi al forţelor NATO, vizat de un atac sinucigaş în Afganistan

Convoi al forţelor NATO, vizat de un atac sinucigaş în...

Autor: Olimpia Nicolae

03.05.2017, 11:03 108

Cel puţin opt afgani şi trei membri ai serviciilor militare americane au decedat, în urma unui atac sinucigaş revendicat de Stat Islamic, care a avut loc miercuri în apropierea ambasadei SUA în Kabul asupra un convoi de autovehicule blindate ale forţelor NATO, informează Associated Press.

Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerul de Interne a confirmat bilanţul actual, adăugând că alţi 25 de cetăţeni afgani au fost răniţi.

Căpitanul Bill Salvin, un purtător de cuvânt al armatei SUA, a confirmat de asemenea rănirea a trei militari americani.

Stat Islamic a revendicat atacul în cadrul unui comunicat publicat de Aamaq News.

Mişcarea Taliban şi SI aspiră la răsturnarea Guvenrului afgan şi impunerea unei versiuni radicale a legii islamice, ambele reţele teroriste sunt însă divizate de conducere şi tactici abordate.

Explozia a avut loc în apropierea convoiul forţelor NATO, dimineaţa, la o oră de vârf, într-una dintre cele mai aglomerate zone a capitalei afgane.

Conform oficialilor forţelor de securitate aflaţi la faţa locului este vorba de un atac sinucigaş. Explozia a distrus de asemenea şi a afectat o serie de maşini ale unor civili.

Iniţia nu fuseseră raportate informaţii în privinţa unor posibile daune sau victime.

Autovehiculele blindate folosite de coaliţia internaţională pentru a călători în Kabul par să fi suferit daune externe minore, conform martorilor oculari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO