Convoi al forţelor NATO, vizat de un atac sinucigaş în Afganistan

Autor: Olimpia Nicolae 03.05.2017

Cel puţin opt afgani şi trei membri ai serviciilor militare americane au decedat, în urma unui atac sinucigaş revendicat de Stat Islamic, care a avut loc miercuri în apropierea ambasadei SUA în Kabul asupra un convoi de autovehicule blindate ale forţelor NATO, informează Associated Press.

Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerul de Interne a confirmat bilanţul actual, adăugând că alţi 25 de cetăţeni afgani au fost răniţi.

Căpitanul Bill Salvin, un purtător de cuvânt al armatei SUA, a confirmat de asemenea rănirea a trei militari americani.

Stat Islamic a revendicat atacul în cadrul unui comunicat publicat de Aamaq News.

Mişcarea Taliban şi SI aspiră la răsturnarea Guvenrului afgan şi impunerea unei versiuni radicale a legii islamice, ambele reţele teroriste sunt însă divizate de conducere şi tactici abordate.

Explozia a avut loc în apropierea convoiul forţelor NATO, dimineaţa, la o oră de vârf, într-una dintre cele mai aglomerate zone a capitalei afgane.

Conform oficialilor forţelor de securitate aflaţi la faţa locului este vorba de un atac sinucigaş. Explozia a distrus de asemenea şi a afectat o serie de maşini ale unor civili.

Iniţia nu fuseseră raportate informaţii în privinţa unor posibile daune sau victime.

Autovehiculele blindate folosite de coaliţia internaţională pentru a călători în Kabul par să fi suferit daune externe minore, conform martorilor oculari.