Business Internaţional

Conturile patronului echipei de fotbal Şahtior au fost blocate de noua putere de la Kiev

Conturile patronului echipei de fotbal Şahtior au fost...

Autor: Pro Sport

27.02.2014, 19:23 2824

Conturile lui Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior Doneţk, au fost blocate de noua putere de la Kiev. Patronul echipei antrenate de Mircea Lucescu se află la Londra şi îndeamnă la reforme, dar se află în centrul unei investigaţii de corupţie şi fraudă fiscală lansată la Kiev de noul procuror general.

”Blocarea conturilor bancare ale lui Rinat Ahmetov ar însemna finalul pentru regimul Ianukovici. Nu va fi în stare să facă nimic fără bani. Avem nevoie de asta în 24 de ore”. Este un tweet lansat pe 22 ianuarie de contul oficial al Automaidan, o mişcare din interiorul Euromaidanului, care asigură paza Pieţei Independenţei din Kiev. Evident, nici Uniunea Europeană, nici Statele Unite, puterile invocate de protestatarii din Maidan, nu au reacţionat pe loc. Ba chiar Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a ieşit public în Doneţk pentru a îndemna la calm şi a-i ruga pe protestatarii din toată Ucraina să oprească manifestările violente. Până la urmă însă, în doar o lună, regimul lui Ianukovici a căzut, chiar şi fără blocarea conturilor oligarhilor apropiaţi fostului preşedinte de la Kiev. Iar Ahmetov a devenit, brusc, unul dintre numele cele mai controversate din Ucraina.

Citiţi articolul integral pe www.prosport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO