Business Internaţional

Consiliul Naţional de Tranziţie va proclama duminică "eliberarea totală" a Libiei. NATO va pune capăt misiunii sale în Libia la 31 octombrie

Consiliul Naţional de Tranziţie va proclama duminică "eliberarea totală" a Libiei. NATO va pune capăt misiunii sale în Libia la 31 octombrie

Autor: Mediafax

22.10.2011, 09:22 196

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) va proclama duminică, la Benghazi (est), "eliberarea totală" a Libiei, a anunţat vineri un oficial de rang înalt din cadrul CNT, informează Mediafax.

"Este confirmat. Vom anunţa eliberarea totală a Libiei duminică la ora 17.00 (18.00, ora României), în piaţa tribunalului din Benghazi", a declarat acest oficial, sub acoperirea anonimatului.

În această piaţă de la malul mării, redenumită piaţa Martirilor, opozanţii - deveniţi ulterior rebeli, apoi noile autorităţi libiene - au sfidat regimul în primele zile ale revoltei declanşate în februarie.

NATO va pune capăt operaţiunii sale militare în Libia la 31 octombrie, a anunţat vineri seara secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la o zi după moartea fostului lider libian Muammar Gaddafi.

Reprezentanţii celor 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles au încheiat "un acord preliminar" pentru a pune capăt la 31 octombrie operaţiunii maritime şi aeriene, care a debutat la 31 martie, în Libia, a declarat Rasmussen, în cadrul unei conferinţe de presă.

Consiliul Alianţei se va reuni din nou la începutul săptămânii viitoare pentru a adopta formal această decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO