Business Internaţional

Concedii în Ţările Nordice: iarna „încălzită” de aurora boreală, în sate „bântuite” de troli

Concedii în Ţările Nordice: iarna „încălzită”...

Autor: Laura Buciu

10.04.2022, 08:42 853

Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda, respectiv Laponia, Cercul Polar, locuinţa lui Moş Crăciun şi croaziera în nordul Europei, ori un private tour în Islanda - Groenlanda sunt noile tendinţe în materie de călătorie ale românilor.

Dacă sezonul estival reprezintă pentru majoritatea românilor o oportunitate de a petrece sejururi în ţări calde, cu plajă şi mare, există o categorie de turişti, din ce în ce mai numeroasă, care doreşte experienţe culturale în destinaţiile nordice, potrivit unui comunicat transmis de Dal Travel.

În acest sens, cele mai căutate sunt Ţările Scandinave, mai precis Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda. De asemenea, turiştii optează pentru produse specifice precum Laponia, Cercul Polar, pe urmele lui Moş Crăciun, fiordurile Norvegiei, Groenlanda sau croazieră în nordul Europei.

„Aprofundăm destinaţiile, nu doar le bifăm, prin itinerarii gândite de 17 ani, în aşa fel încât turiştii să se bucure din plin de tot ce are de oferit Europa Nordică, greu de descris în cuvinte: unică, spectaculoasă, copleşitoare. După o iarnă marcată de întuneric şi frig, „încălzită” din când în când de aurora boreală, vara nordicii „renasc" sub lumina soarelui de la miezul nopţii. Pentru ei, fiecare zi de vară reprezintă prilej de sărbătoare, lucru care se poate simţi peste tot: în centrul oraşelor, în porturi, sau în sătucele „bântuite” de troli. Departe de agitaţia din restul Europei, în nordul continentului, în Scandinavia şi Islanda, turiştii vor descoperi o civilizaţie uimitoare, capitale efervescente, o natură diversă cu fiorduri, gheţari, cascade tumultoase, vulcani, gheizere, câmpuri nesfârşite de lavă şi nu în ultimul rând minuni inginereşti. În ultimii cinci ani, cu mult timp înaintea izbucnirii pandemiei, am sesizat o creştere a cererii de la an la an pentru Ţările Nordice. Această tendinţă revine în forţă în 2022 având în prezent mai multe grupuri în formare pentru perioada iunie - septembrie, pentru Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda şi Islanda. Chiar dacă mulţi turişti români aleg, vara, bazinul mediteraneean şi destinaţiile calde, Ţările Nordice reprezintă o destinaţie complexă, care are multe de oferit”, spune Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO