Business Internaţional

Companiile chinezeşti din sectorul auto maghiar nu mai au răbdare, sau încredere, în guvernul Ungariei şi îşi construiesc acolo propriile centrale electrice

Companiile chinezeşti din sectorul auto maghiar nu mai...

Autor: Bogdan Cojocaru

27.02.2024, 00:00 105

Companiile chinezeşti care-şi construiesc în Ungaria fabrici de maşini electrice sau de baterii pentru acestea au realizat că guvernul premierului Viktor Orban nu le poate satisface nevoia de energie şi de aceea au decis să rezolve singure problema, scrie Portfolio, care citează surse apropiate situaţiei. 

Pe lângă uzine, aceste companii îşi construiesc propriile centrale electrice. Preferată este, se pare, energia solară. Investiţiile chineze în parcuri de panouri solare se vor ridica la cel puţin 2,5 miliarde dolari, povesteşte mai departe sursa citată.

Presa maghiară consideră că producătorii industriali chinezi din Ungaria iau astfel de decizii deoarece nu au încredere că guvernul îşi poate respecta promisiunea de a pune în funcţiune reactoarele noii centrale nucleare Paks II până la începutul anilor 2030.

Politico aminteşte că surse guvernamentale occidentale cred că optimismul cu care Budapesta înconjoară Paks II, la care Rusia contribuie cu tehnologie şi cu cea mai mare parte din bani, este doar slogan politic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO