Business Internaţional

Compania rusească Alrosa a descoperit un diamant de 390,7 carate într-o mină din Yakutia. Piatra preţioasă este cea mai mare descoperită în Rusia ultimilor 10 ani, însă Alrosa ar putea avea probleme cu vânzarea acesteia. „O combinaţie de masă, formă şi culoare face piatra unică”

Compania rusească Alrosa a descoperit un diamant de...

Autor: Valeriu Dănilă

17.09.2023, 11:00 8492

Gigantul din industria mineritului Alrosa a extras un diamant de 390,7 carate, numai bun pentru bijuterii,  cel mai mare din ultimii 10 ani extras în Rusia, scrie Bloomberg.

Compania, aflată în prezent sub sancţiuni occidentale, a găsit diamantul în mina Mayat din Yakutia. Piatra are o formă nestandard şi este mărginită de un halou galben-maro, a explicat Alrosa într-un comunicat duminică. „O combinaţie de masă, formă şi culoare face piatra unică”

Alrosa produce aproximativ acelaşi număr de pietre preţioase precum De Beers, liderul industriei, şi s-a concetrat în ultimii ani pe comercializarea acestora la casele internaţionale de licitaţii precum Christie’s. Sancţiunile impuse companiei controlată de stat ar putea împiedica vânzarea diamantului, deoarece ţări precum SUA şi Marea Britanie interzic importul de pietre preţioase din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO