Business Internaţional

Compania PepsiCo pariază pe un producător israelian de automate pentru băuturi răcoritoare, printr-o achiziţie de peste 3 miliarde de dolari

Compania PepsiCo pariază pe un producător israelian de...

Autor: Alina Botezatu

20.08.2018, 11:50 197

Producătorul şi distribuitorul de băuturi răcoritoare PepsiCo a anunţat, luni, că preia SodaStream, o companie din Israel care produce automate ce pot fi folosite acasă pentru realizarea de băuturi carbonatate, pentru un preţ de 3,2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

PepsiCo va achiziţiona SodaStream la un preţ de 144 dolari pe acţiune în numerar, reprezentând o valoare de 10,9% mai mare faţă de preţul de închidere de vineri al acţiunilor SodaStream din SUA. Pentru a plăti achiziţia, grupul cu sediul la New York va folosi numerar.

SodaStream este listată atât pe Nasdaq, cât şi pe Bursa din Israel. Ca urmare a acestui anunţ, Bursa de la Tel Aviv a oprit, luni dimineaţa, de la tranzacţionare acţiunile companiei de pe această piaţă, până la deschiderea Nasdaq.

Prin această mişcare, PepsiCo încearcă să-şi creeze un avantaj pe piaţa băuturilor considerate sănătoase, în faţa principalului său rival Coca-Cola. Compania israeliană SodaStream produce automate care transformă apa de la robinet în apă carbogazoasă, astfel că PepsiCo speră că prin această achiziţie să-şi diversifice portofoliul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO