Business Internaţional

Compania momentului pe Wall Street: Producătorul de procesoare grafice Nvidia a crescut joi cu peste 24% pe bursă datorită vânzărilor record şi entuziasmului auspra inteligenţei artificiale. Poate Nvidia să conducă noua revoluţie tehnologică?

Compania momentului pe Wall Street: Producătorul de...

Autor: Valeriu Dănilă

27.05.2023, 09:00 1631

Compania care a luat naştere în urmă cu 30 de ani a ajuns să se afle în centrul revoluţiei inteligenţei artificiale, punând-o pe punctul de a deveni prima companie de procesoare care valorează 1 trilion de dolari, titrează The Wall Street Journal.

Acţiunile au crescut cu peste 24% joi, atingând un maxim istoric, după ce compania a declarat că boom-ul AI se traduce în vânzări record, alimentând entuziasmul că o nouă eră a informaticii începe mai devreme decât s-a crezut iniţial.

„Cand a apărut inteligenţa artificială generativă, a fost declanşată o revoluţie care era în pregătire de ceva timp”, a explicat CEO-ul Nvidia, Jensen Huang.

Acţiunile companiei au crescut cu aproape 160% doar în acest an. Joi au fost adăugate 183,8 miliarde de dolari în evaluarea pe bursă, a treia cea mai mare valoare pentru o companie americană, aducând-o astfel mai aproape de Apple, Microsoft, Amazon şi Google pe lista celor mai valoroase companii ale lumii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO