Business Internaţional

Compania chineză Huawei a devenit periculos de importantă pentru sectorul telecom european

Compania chineză Huawei a devenit periculos de...

Autor: Bogdan Cojocaru

13.12.2017, 00:00 792

Huawei a reuşit în Europa acolo unde a eşuat în SUA, iar acest lucru devine o problemă în anumite cercuri europene, scrie Politico.

Gigantului chinez de tehnologie i-a fost interzis în SUA să participe la licitaţii pentru contracte cu guvernul  din cauza îngrijorărilor că echipamentele sale de telecomunicaţii pot fi folosite pentru spionaj în folosul Beijingului. În schimb, în Europa Huawei a devenit unul dintre principalii stâlpi de susţinere a reţelelor în ţări precum Marea Britanie, Germania şi Spania.

De asemenea, compania chineză va deveni unul dintre principalii beneficiari ai eforturilor Comisiei Europene de implementare a tehnologiei wireless 5G, care promite conexiuni de date mai rapide şi mai eficiente pentru orice, de la realitate virtuală la maşini interconectate. Tehnologia 5G a Huawei este printre cele mai avansate, dar şi mai ieftine, din lume.

Dar şi în Europa există îngrijorări, mai ales în rândul serviciilor de informaţii şi politicienilor, că achiziţiile chineze de companii strategice ar putea fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj. „Aici nu vorbim de încălţăminte, ci de a da unei companii străine putere asupra datelor tale“, spune Philippe Le Corre, fost oficial în guvernul francez şi acum profesor la Universitatea Harvard. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO