Business Internaţional

Coca-Cola anunţă pentru primul semestru un profit net în creştere cu 18%

Coca-Cola anunţă pentru primul semestru cu 18%, la patru miliarde dolari
21.07.2010, 17:20 52

Grupul american Coca-Cola a raportat pentru primul semestru ocreştere de 18% a profitului net, comparativ cu aceeaşi perioadă aanului trecut, la patru miliarde de dolari, şi un avans de 5% alveniturilor, la 16,2 miliarde de dolari, informează MediafaxBusiness.

Volumul vânzărilor Coca-Cola a urcat cu 4%, se arată în raportulfinanciar al grupului pentru prima jumătate a acestui an.Cheltuielile generale, administrative, de producţie şi cu achiziţiamateriilor prime au crescut, în perioada analizată, cu 2%, laaproape 5,6 miliarde de dolari.

În Europa, volumul vânzărilor Coca-Cola s-a diminuat cu 1%,comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Veniturile neteau avansat, însă, cu 4%, la 2,7 miliarde de dolari.

În al doilea trimestru, profitul net al grupului a crescut cu16%, la 2,4 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu5%, la 8,7 miliarde de dolari. Cheltuielile generale,administrative, de producţie şi cu achiziţia materiilor prime auavansat cu 1%, la 2,9 miliarde de dolari. Volumul vânzărilor aînregistrat o evoluţie pozitivă de 5%, depăşind obiectivulgrupului. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO