Business Internaţional

Citigroup se prinde in hora concedierilor

05.04.2001, 00:00 9



Gigantul industriei financiare mondiale, consortiul american Citigroup, a anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca isi va reduce numarul de personal cu cateva sute de salariati, relateaza CNN. Aceeasi miscare va face si Morgan Stanley, care a luat in considerarea concedierea a 1.000 de brokeri.

O purtatoare de cuvant a Citigroup a declarat ca reducerile de personal vor proveni din cadrul firmei de servicii financiare Salomon Smith Barney si a bancii de investitii a grupului, care au impreuna peste 60.000 de angajati. Forta de munca totala a Citigroup se ridica la 235.000 de salariati.

Oficialul companiei nu a precizat daca Citigroup, al carui presedinte, Sanford Weil, este celebru pentru controlul strict al costurilor, va inregistra cheltuieli suplimentare legate de disponibilizari in cadrul trimestrului curent.

De asemenea, purtatoarea de cuvant a refuzat sa mentioneze numarul exact de salariati care vor fi nevoiti sa-si gaseasca alt loc de munca, dar a subliniat faptul ca acesta va fi mai mic decat 1% din cei 60.000 de angajati in cadrul diviziilor de investitii si de relatii cu clientii corporatisti.

"Marea majoritate a slujbelor eliminate va proveni din cadrul sectorului operational sau departamentului tehnologic, ca urmare a integrarii activitatilor. Citigroup a preluat patru firme in trei ani, iar reducerile de personal reflecta conditiile de pe piata", a mai spus oficialul Citigroup.

"Aceasta nu este o surpriza pentru noi. Grupul a sugerat in ultimul timp ca reducerea numarului de angajati este un pas necesar pentru ca firma sa-si atinga obiectivele stabilite", a declarat Diana Yates, analist la A.G. Edwards & Sons Inc.

"Cred ca Citigroup poate sa efectueze un numar mai mare de concedieri in viitorul apropiat, pentru a-si diminua costurile, avand in vedere fuziunile din ultimul timp", a adaugat analistul.

Citigroup urmeaza astfel calea deschisa de firmele de investitii de pe Wall Street, Charles Schwab, Bear Sterns sau Ameritrade. ai Morgan Stanley a anuntat ieri reduceri de personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO