Business Internaţional

Cisco Systems, companie cu prezenţă în România, anunţă că va concedia peste 4.000 de oameni la nivel global. „Continuăm să vedem o cerere slabă din partea clienţilor noştri, furnizori de telecomunicaţii şi cablu”

Cisco Systems, companie cu prezenţă în România,...

Autor: Valeriu Dănilă

15.02.2024, 16:45 899

Cisco Systems a anunţat că va concedia peste 4.000 de oameni, aproximativ 5% din forţa de muncă la nivel global a companiei, pe măsură ce se confruntă cu un viitor incert, scrie Reuters.

„Continuăm să vedem o cerere slabă din partea clienţilor noştri, furnizori de telecomunicaţii şi cablu”, a declarat Charles Robbins, CEO al Cisco.

Analiştii prevăd că produsele Cisco o să fie în continuare sub presiunea vânzărilor slabe deoarece clienţii din telecom reduc cheltuielile, prioritizând reducerea inventarului de echipamente.

Cererea pentru echipamentele de reţea ar urma să revină din 2025, a explicat Joe Brunetto, analist la Third Bridge.

Compania, care are 85.000 de angajaţi la nivel mondial, vrea să facă concedieri şi restructurări în departamentele cu rezultate bune. Aceste schimbări vor costa Cisco peste 800 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO