Business Internaţional

Chiria în inima Fifth Avenue, cea mai scumpă arteră comercială din lume, a ajuns la 18.000 €/metru pătrat

Chiria în inima Fifth Avenue, cea mai scumpă arteră comercială din lume, a ajuns la 18.000 €/metru pătrat

Pe Fifth Avenue din New York se află unele dintre cele mai exclusiviste branduri, dar şi retaileri de confecţii precum Zara sau H&M

Autor: Alexandru Matei

20.04.2011, 23:36 36

Chiria medie pe cea mai exclusivistă porţiune a străzii FifthAvenue din New York, între intersecţiile cu străzile 49 şi 59, acrescut la sfârşitul anului trecut la 2.367 dolari/picior pătrat(25.728 dolari, 18.000 de euro/metru pătrat) pe an de la 1.400 dedolari în timpul crizei finan­cia­re, conform Real Estate Board ofNew York, scrie Financial Times.

Pentru a-şi consolida pre­zen­ţa pe cea mai celebră arterăcomercială din lu­me, spaniolii de la Inditex vor începeame­na­jarea unui magazin Zara într-o locaţie de pe Fifth Avenue pecare au plătit recent 324 de mi­lioane de dolari, în timp cecompania japoneză Fast Retailing va deschide în toamnă un outletUniqlo după ce au semnat un contract de închiriere pe 15 ani învaloare de 300 de milioane de dolari.

Pe această stradă mai sunt prezente şi branduri de lux precumTiffany, Bottega Veneta şi Prada. Bulevardul Magheru din Bucureştieste cea mai scumpă arteră comercială din România, cu o chirieanuală de aproximativ 777 de euro pe metru pătrat, potrivit unuiclasament realizat în toamna anului trecut de firma de consultanţăimobiliară Cushman & Wakefield.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO