Business Internaţional

China va continua lupta agresivă împotriva criptomonedelor: O numire cheie la banca centrală vine să confirme acest lucru. „Dacă stai lângă râu şi priveşti, într-o zi, cadavrul Bitcoin va pluti în faţa ta.”

China va continua lupta agresivă împotriva...

Autor: Valeriu Dănilă

03.07.2023, 15:01 191

O schimbare de politică la vârful băncii centrale chineze a dimunuat aşteptările că ţara ar putea reduce restricţiile asupra tranzacţionării de criptomonede, scrie Bloomberg.

Directorii din industrie, CEO-ul Circle Internet Financial, Jeremy Allaire, au profitat de sprijinul tacit al Beijingului pentru ca Hong Kong-ulu să devină un hub cripto alimentând iluzia că guvernul îşi poate inversa politica.

Aceştia au primit un primit avertisment despre riscurile unor astfel de extrapolări atunci când Pan Gongsheng a fost numit sâmbătă într-o funcţie cheie, cea de şef al Partidului Comunist Chinez de la banca centrală.

Noua funcţie îl pune pe Pan în postura de a candida pentru rolul de guvernator şi a fost privită ca un semnal de continuitate a politicii instituţiei, care în 2021 a declarat ilegale toate tranzacţiile legate de cripto.

Întâlnirea de sâmbătă a scos la iveală şi câteva comentarii din trecut, dar neobişnuit de colorate pentru un birocrat chinez. „Dacă stai lângă râu şi priveşti, într-o zi, cadavrul Bitcoin va pluti în faţa ta.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO