Business Internaţional

China atacă SUA pe calea undelor

China atacă SUA pe calea undelor

Foto: Engadget

Autor: Adrian Voicu

10.11.2011, 19:48 582

Al treilea mare operator de telefonie din China, China Telecom vrea să se extindă şi nu oriunde, ci pe piaţa americană.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Donald Tan, preşedintele China Telecom Americas, a confirmat că planurile companiei de a-şi aduce propriul brand de servicii pe piaţa americană începând de anul viitor, în speranţa de a câştiga pe seama comunităţilor chineze de pe teritoriul american.

Strategia de extindere a companiei prevede oferirea către clienţi de telefoane mobile ce vor putea fi folosite atât în China cât şi în SUA.

Tan nu a menţionat nimic despre politica de preţuri, dar a spus că va fi una "competitivă". "Dacă serviciul va acea succes, poate vom putea stabili o infrastructură proprie", este de părere Tan.

Cu bani gheaţă de 4 miliarde de dolari, capacitatea China Telecom de a achiziţiona reţele wireless de pe piaţa americană ar putea fi împiedicată de autorităţile de reglementare din SUA.

Luna trecută guvernul SUA a interzis companiei Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente telecom, să participe la un proiect public de realizare a unei reţele telecom pentru urgenţe la nivel naţional din motive de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO