Business Internaţional

China ar putea mentine actualul curs de schimb in urmatoarele sase luni

09.08.2005, 19:25 16

China ar putea mentine rata de schimb a monedei nationale in urmatoarele luni, timp in care piata va avea timp sa se adapteze la reevaluarea de 2,1% de luna trecuta, a declarat directorul adjunct al Centrului de Cercetare si Dezvoltare, Ba Shusong.

"Autoritatile vor analiza efectele reevaluarii monedei nationale asupra economiei si gradul de integrare al acestei miscari. Reforma cursului de schimb va afecta comertul, rata somajului si economia in general", a adaugat Shusong.

Centrul de Cercetare si Dezvoltare realizeaza activitati de consultare a Consiliului de Stat pe probleme privind politica economica a statului.

Pozitia lui Shusong este impartasita si de alti economisti, care sustin ca Banca Populara Chineza va fi precauta in ceea ce priveste viitoarele ajustari ale ratei de schimb. Liberalizarea regimului de schimb va permite oficialilor de la Beijing sa realizeze o serie de reforme pentru flexibilizarea cursului de schimb al yuanului.

In cursul saptamanii trecute, un oficial chinez a afirmat ca autoritatile statului asiatic au in vedere introducerea de contracte forward in moneda nationala.

De asemenea, bancile ar putea, din aceasta luna, sa actioneze liber pe piata in ceea ce priveste tranzactiile in dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO