Business Internaţional

Chelsea a ajuns la un acord pentru transferul fundaşului lui Monaco, Axel Disasi

Chelsea a ajuns la un acord pentru transferul fundaşului...

Autor: Rafael Hekman

30.07.2023, 22:25 31

Chelsea a ajuns la un acord pentru a-l transfera pe fundaşul Axel Disasi, de la AS Monaco, pentru 45 de milioane de euro, anunţă duminică BBC Sport. Internaţionalul francez, în vârstă de 25 de ani, a fost adus la Chelsea ca o opţiune de fundaş central dreapta, după accidentarea lui Wesley Fofana.

Fofana nu va juca mai multe luni, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la ligamentul încrucişat anterior.

Benoit Badiashile este, de asemenea, accidentat în prezent şi nu va fi apt decât după începerea sezonului din Premier League.

În momentul de faţă, Chelsea are ca opţiuni în centrul apărării pe Thiago Silva, Trevoh Chalobah şi Levi Colwill, care prezintă interes pentru Brighton.

Disasi a jucat 118 meciuri pentru Monaco de când s-a alăturat clubului din Ligue 1, de la Stade de Reims, în august 2020.

El are patru selecţii pentru Franţa, făcându-şi debutul internaţional în înfrângerea din Cupa Mondială, în faţa Tunisiei, în noiembrie anul trecut.

Francezul va deveni al treilea transfer al verii, pentru Chelsea, după atacanţii Nicolas Jackson şi Christopher Nkunku.

Chelsea este aproape de a-şi asigura şi semnătura de 23,2 milioane de lire sterline a mijlocaşului Lesley Ugochukwu de la Rennes, deşi acesta ar putea fi trimis imediat sub formă de împrumut la Strasbourg, echipă din Ligue 1, după ce grupul de proprietari al lui Chelsea a cumpărat o participaţie majoritară la club, la începutul acestei veri.

Între timp, Brighton a respins o serie de oferte ale lui Chelsea pentru mijlocaşul ecuadorian Moises Caicedo.

Noul manager, Mauricio Pochettino, îşi remodelează echipa deja numeroasă după ce a preluat-o de la Frank Lampard.

Mateo Kovacic, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, N'Golo Kante, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Ethan Ampadu, Pierre Emerick-Aubameyang şi fostul căpitan Cesar Azpiliceuta au părăsit clubul până acum, în această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO