Business Internaţional

Chavez ameninţă cu "reacţii radicale" dacă Londra ia cu asalt ambasada Ecuadorului pentru a-l captura pe Assange

Chavez ameninţă cu "reacţii radicale" dacă Londra ia cu asalt ambasada Ecuadorului pentru a-l captura pe Assange

Autor: Alin Constantin Pilat

21.08.2012, 09:32 1831

"Vom avea răspunsuri foarte radicale în cazul în care Marea Britanie va decide să încalce suveranitatea ecuadoriană în ambasada Ecuadorului' pentru a-l aresta pe Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat Chavez, în timpul unui interviu difuzat de către postul de televiziune publică VTV.

"Îi sugerăm Guvernului britanic să se gândească bine înainte, pentru că s-a terminat epoca în care vechile imperii, precum şi cele noi, puteau face cum doreau. Ecuadorul nu este singur", a menţionat preşedintele.

Chavez, aliat apropiat al preşedintelui ecuadorian Rafael Correa, nu a detaliat tipul acţiunii pe care Guvernul său va recurge, dar a menţionat că este "în pregătire".

Miniştrii de Externe din cadrul Alianţei Bolivariene pentru America (ALBA) s-au reunit la două zile după ce Ecuadorul i-a acordat azil diplomatic lui Julian Assange, care s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra la 19 iunie pentru a evita extrădareasa către Suedia, unde trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru viol şi agresiune sexuală. ALBA a lansat un apel către Quito şi Londra să înceapă o "negociere directă" pentru a-şi putea rezolva litigiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO