Business Internaţional

Cererea pentru Coca-Cola a înregistrat o scădere de 25% în luna aprilie, în urma măsurilor de distanţare socială

Cererea pentru Coca-Cola a înregistrat o scădere de 25%...

Autor: Eduard Ivanovici

21.04.2020, 14:49 300

Marţi, Coca-Cola a publicat un raport din care reiese că închiderea cinematografelor, restaurantelor şi stadioanelor continuă să afecteze veniturile companiei. În urma cererii tot mai mici, volumul global al companiei de băuturi răcoritoare a scăzut cu 25% de la începutul lunii aprilie până în prezent, potrivit CNBC.

„Impactul final pentru trimestrul doi şi pentru 2020 este încă necunoscut în acest moment, şi depinde în mare măsură de durata măsurilor de distanţare socială şi de numărul oamenilor aflaţi în izolare, dar şi de ritmul recuperării la nivel macroeconomic. Cu toate acestea, impactul pentru trimestrul al doilea va fi unul semnificativ”, a declarat Coca-Cola.

Comentariile companiei vin într-un moment în care rezultatele primelor trei luni au înregistrat o uşoară creştere, în condiţiile în care oamenii începeau să îşi facă provizii pentru perioada de izolare.

Coca-Cola a raportat venituri de 51 de cenţi per acţiune şi un venit net de 8,6 miliarde de dolari, în scădere cu 1%. În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania a raportat 64 de cenţi per acţiune, cu 25 de cenţi mai mult decât în 2018.

Excluzând China, volumul de unităţi al companiei a crescut cu 3% de la începutul anului până la sfârşitul lunii februarie, adică înainte ca majoritatea ţărilor să aplice restricţiile de circulaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO