Business Internaţional

Centrala nucleară Zaporojie se confruntă din nou cu probleme: Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Centrala funcţionează din nou cu generatoarele de urgenţă

Centrala nucleară Zaporojie se confruntă din nou cu...

Autor: Dorin Oancea

12.10.2022, 11:25 655

Linia electrică recent restabilită care alimentează centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, ocupată de ruşi, a fost din nou întreruptă, ceea ce a forţat centrala să apeleze la generatoare diesel de urgenţă, a declarat miercuri dimineaţă Rafael Grossi, şeful AIEA. 

"Echipa noastră de la centrala nucleară Zaporojie m-a informat în această dimineaţă că centrala şi-a pierdut toată energia externă pentru a 2-a oară în cinci zile", a declarat Grossi pe Twitter, reînnoind apelul său pentru o zonă de protecţie în jurul centralei pentru a preveni bombardamentele în apropierea instalaţiei.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa se află sub control rusesc din martie şi se află în apropierea liniei de front, pe un teritoriu despre care preşedintele Vladimir Putin l-a fost anexat Rusiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO