Business Internaţional

Cel mai mare incident din istoria Cehiei. Liniştea burgheză din Praga este zguduită de un atac fără precedent: Un student de 24 de ani înarmat cu o puşcă automată a omorât 15 oameni la o universitate din centrul oraşului, apoi s-a sinucis. Tatăl acestuia a fost găsit mort în această dimineaţă. „Tot timpul am crezut că acest lucru nu ne poate afecta”

Cel mai mare incident din istoria Cehiei. Liniştea...

Autor: Valeriu Dănilă

21.12.2023, 19:09 482

Update: Atacatorul în vârstă de 24 de ani era student al universităţii Universităţii Carol, acesta omorând 15 oameni şi rănind alţi 24 în timpul celui mai grav incident din istoria modernă a Cehiei, titrează BBC.

Corpul acestuia a fost găsit în incinta universităţii, a explicat şeful poliţiei. Tatăl atacatorului a fost, de asemenea, găsit mort în această dimineaţă într-un orăşel la 21 de kilometri distanţă de Praga.  

Ipoteza luată în calcul de autorităţi este aceea a unui atac bine plănuit. Studentul, deţinător legal al mai multor arme de foc, şi-a omorât mai întai tatăl în aceasta dimineaţă, apoi colegii, iar în cele din urmă s-a sinucis, arătă ziarul ceh iDNES.

„Tot timpul am crezut că acest lucru nu ne poate afecta. Acum ne dăm seama, din păcăte, că lumea s-a schimbat iar acest tip de probleme apar şi aici”, a declarat primarul oraşului Praga, Bohuslav Svoboda, pentru presa locală.

 
 
 

Un student a omorât 10 oameni şi a rănit grav alţi 11 într-un atac la o universitate din Praga joi înainte de a fi „eliminat” de poliţie, scrie Reuters.

Poliţia cehă a explicat că la scurt timp după ora 15:00 a intervenit pentru a opri atacul din clădirea Facultăţii de Arte a Universităţii Carol din piaţa Jan Palach.

Serviciile de urgenţă din Praga au anunţat că 11 persoane au fost omorâte în timpul atacului, inclusiv atacatorul, iar alte 11 grav rănite.

„Am văzut o persoană tânără cu o armă în mână care trăgea spre podul Manes. L-am văzut în mod repetat făcând asta până când a ridicat mâinile şi a aruncat arma”, a explicat un martor.

Poliţia a sigilat clădirea şi zona adiacentă localizată foarte aproape de centrul istoric al oraşului Praga.

Un alt martor a explicat că a auzit din senin focuri de armă.

Violenţa legată de arme este relativ rară în Cehia. În decembrie 2019, un bărbat de 42 de ani a omorât 6 oameni care aşteptau la un spital din Ostrova înainte de a fugi şi a se sinucide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO