Business Internaţional

Cel mai mare măcel din istoria Statelor Unite: 50 de morţi într-un club din Florida. Atacatorul, un american de origine afgană în vârstă de 30 ani, a fost ucis în schimbul de focuri

Cel mai mare măcel din istoria Statelor Unite: 50 de...

Autor: Mediafax

12.06.2016, 16:51 6272
50 de persoane au fost ucise şi 53 rănite, duminică noapte, într-un atac armat dintr-un club LGBT din Orlando, Florida, fiind calificat de presa americană drept cel mai sângeros atac din istoria SUA. Bărbatul care a deschis focul, în interiorul localului, a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti.“Se pare că îşi planificase din timp atacul şi era bine organizat”, a declarat şeful poliţiei locale, John Mina, adăugând că bărbatul avea la el o armă de asalt (AR-15), un pistol şi un “dispozitiv suspect” ataşat de corp. Autorităţile locale au catalogat atacul drept un "act de terorism intern", iar FBI a deschis o anchetă, în acest caz. Suspectul, care ar fi avut "înclinaţii spre ideologia islamistă radicală", după cum susţine un reprezentant FBI, a fost identificat ca fiind Omar Saddiqui Mateen, cetăţean american, în vârstă de 29 de ani, care nu se afla, însă, în vizorul autorităţilor.
 
UPDATE 18:50: Rudele şi prietenii celor răniţi aşteaptă noutăţi despre starea acestora în faţa spitalului din Orlando, potrivit AP.
 
UPDATE 18:20: Suspectul a fost identificat ca fiind Omar Saddiqui Mateen, notează CNN.
 
UPDATE 17:50: Potrivit şefului poliţiei locale, arma de asalt, pe care suspectul o avea, era un AR-15.
 
UPDATE 17:30: Numărul persoanelor decedate a urcat la 50, printre acestea numărându-se şi atacatorul, iar cel al victimelor spitalizate la 53, potrivit AP. Masacrul a fost calificat drept cel mai sângeros atac din istoria SUA.
 
Violenţele au izbucnit în clubul Pulse din Orlando la primele ore ale dimineţii de duminică.

Poliţia a avertizat locuitorii să nu se apropie de zonă printr-un mesaj postat pe contul de Twitter, declarând că "mai multe persoane au fost rănite".

Anterior, pe pagina de Facebook a clubului Pulse a fost postat următorul mesaj: "Toată lumea să iasă afară din Pulse şi să fugă".

Potrivit unui prim bilanţ oferit de presa locală, între şapte şi douăzeci de persoane ar fi fost împuşcate în atac, fără a fi oferite detalii suplimentare, scrie Reuters.

Mai mulţi martori au scris pe conturile de pe reţelele sociale că un bărbat înarmat se afla înăuntrul clădirii şi luase ostatici.

Mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului, inclusiv o maşină de pompieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO