Business Internaţional

Cel mai mare fond de hedging se aşteaptă la un deceniu de stagnare

Cel mai mare fond de hedging se aşteaptă la un deceniu de stagnare

Jean Claude Junker, preşedintele Eurogroup

Autor: Andreea Mindrila

05.01.2012, 00:05 686

Cea mai mare companie de hedging din lume, Bridgewater Associates, se pregăteşte pentru cel puţin un deceniu de creştere economică redusă şi şomaj ridicat în marile economii dezvoltate, potrivit The Wall Street Journal.

Managerii Bridgewater apreciază că aceste economii, în principal SUA şi Europa, pe care le descriu ca fiind "zombi", vor rămâne astfel până când vor reuşi să rezolve problema datoriilor foarte mari.

Preşedintele miniştrilor de finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, a avertizat miercuri că Europa se apropie de recesiune, scrie The Telegraph.

"Ceea ce avem este imaginea unor sisteme economice stricate care funcţionează la capacitate de avarie", a afirmat Robert Price, director şef de investiţii la Bridgewater. El atenţionează că situaţia economică şi financiară dificilă va face ca dobânzile din SUA şi Europa să rămână blocate în jurul valorii zero mai mulţi ani.

Price apreciază că acţiunile vor rămâne vulnerabile la scăderile bruşte ale cotaţiilor cauzate de şocuri precum veştile proaste venite din Europa. Dar pentru investitorii pe termen lung, care au ca perspectivă următorul deceniu, capitalurile ar putea fi o achiziţie bună, a adăugat acesta.

Prince creionează o perspectivă sumbră în privinţa provocărilor cu care se vor confrunta economiile Statelor Unite şi Europei.

Între timp, Europa se îndreaptă către o recesiune gravă, acţiunile politicienilor fiind limitate de criza bancară şi a datoriilor suverane, care sunt interconectate.

"Băncile insolvente susţin ţările insolvente, iar ţările insolvente susţin băncile insolvente", descrie Price situaţia.

Investitorii urmăresc atent estimările realizate de Bridgewater datorită poziţiei pe care compania o are în mediul competitiv al investiţiilor de hedging. Fondul Pure Alpha Strategy, compania emblemă a Bridgewater, este considerat unul dintre cele mai mari fonduri din lume. În primele unsprezece luni ale anului trecut valoarea acestuia a crescut cu 25%, spun surse apropiate situaţiei. Un fond de investiţii obişnuit a scăzut în medie cu 3,7%, potrivit Hedge Fund Research.

Fondat în anul 1976 de către Ray Dalio, fondul administrează active de 125 de miliarde de dolari şi are 1.400 de angajaţi. Dintre clienţii companiei fac parte instituţii precum fondurile de pensii, guvernele altor ţări şi bănci centrale străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO