Business Internaţional

Cel mai mare coşmar al spionajului american ar putea primi un loc de muncă în Senatul Rusiei

Cel mai mare coşmar al spionajului american ar putea...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

06.08.2013, 14:56 1656

"Îl voi contacta pe domnul Snowden încă de astăzi (marţi) pentru a discuta cu el despre o eventuală cooperare", a declarat pentru agenţia publică RIA Novosti senatorul Ruslan Gatarov, şeful grupului de lucru din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară) însărcinat să vegheze la respectarea vieţii private a cetăţenilor.

Este vorba despre o cooperare în domeniul "protecţiei datelor personale", a precizat Gatarov.

"Sarcina noastră este să detectăm punctele slabe în protecţia datelor personale şi să acţionăm în vederea eliminării lor", a subliniat senatorul.

Pavel Durov, fondatorul "Facebook"-ului rus Vkontakte, i-a propus deja lui Snowden, săptămâna trecută, să se alăture echipei informaticienilor săi pentru a se ocupa de protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestei reţele de socializare, cea mai importantă în Rusia.

Pentru moment, Snowden nu a răspuns acestei propuneri.

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, spre marea nemulţumire a Statelor Unite, şi se află într-un loc "sigur", potrivit avocatului său, dar necunoscut presei.

Washingtonul a reclamat în mai multe rânduri extrădarea lui Snowden către ţara sa, unde a fost inculpat pentru spionaj, în urma unor dezvăluiri supărătoare despre o supraveghere electronică la nivel mondial de către Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO