Business Internaţional

Cel mai mare bancher din SUA atacă virulent criptomonedele: Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan: „Singura întrebuinţare reală a lor este pentru infracţiuni. Dacă aş fi guvernul, le-aş închide”

Cel mai mare bancher din SUA atacă virulent...

Autor: Valeriu Dănilă

07.12.2023, 15:21 672

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, a atacat în mod dur industria criptomonedelor sugerând că acestea ar trebui interzise, scrie CNBC.

„Întodeauna m-am opus profund criptomonedelor”, a explicat şeful celei mai mari bănci americane în timpul unei audieri în Senat. „Singura întrebuinţare reală a lor este pentru infracţiuni, trafic de droguri, spălare de bani şi evaziune fiscală”.

„Dacă aş fi guvernul, le-aş închide”, mai arată acesta.

Directorul executiv al JPMorgan a declarat anterior că industria criptomonedelor este o fraudă „hyped-up”. Cu toate acestea, banca condusă de Jamie Dimon este puternic implicată în tehnologia blockchain.

Bancherul american consideră că firmele din domeniu ar trebui să respecte aceleaşi reglementări precum băncile pentru a preveni spălarea banilor.

Warren Buffett s-a pronunţat, de asemenea, în favoarea introducerii legislaţiei în spaţiul criptomonedelor în timpul aceleaşi audieri din Senatul american.

„Teroriştii, traficanţii de droguri şi naţiunile necinstite ar trebui să nu poată folosi criptomonedele pentru activităţile lor periculoase”, conchide celebrul investitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO