Business Internaţional

Cea mai mare reformă a pieţei financiare americane din ultimii 70 de ani

25.06.2010, 18:28 18

Dupa un an de lucrări şi două săptămâni de negocieri,legislatorii americani au încheiat vineri reforma Wall Street-ului.Legislaţia finală va fi gata în următoarele zile, dar principalelepuncte ale acesteia au fost făcute publice.

Astfel, va fi creată o agenţie independentă de protecţiefinanciară a consumatorilor, susţinerea acesteia urmândă să fierealizată din comisioanele plătite de bănci. Consumatorii vor fiastfel protejaţi împotriva practicilor nedrepte ale băncilor pesegmentul de împrumuturi şi cărţi de credit.

De asemenea, consumatorii vor primi câte un raport de creditanual din parte agenţiilor de rating financiar, aceştia beneficiindşi de un scor al posibilităţii de a fi creditaţi.

Va fi impusă o limită comisioanelor plătite de retaileri pentrutransferurile interbancare.

Creditorii vor trebui să documenteze veniturile celor care vorsă contracteze un împrumut şi să verifice capacitatea clientului dea înapoia creditul.

Proprietarii de locuinţe aflaţi în şomaj vor fi eligibili pentrucredite cu dobândă scăzută, evitându-se astfel intrarea înincapacitate de plată şi preluarea proprietăţii de către instituţiafinanciară.

În privinţa companiilor "prea mari pentru a eşua", va fi creatun consiliul format din 10 membri ce fac parte din instituţiile decontrol ale pieţei financiare, acest consiliu urmând să analizezeproblemele financiare ale companiilor si hotărând dacă acestea vorfi salvate sau nu din fonduri publice.

Autoritate de garantare a depozitelor bancare va putea decide săînchidă şi giganţii financiari, nu doar bănci regionale.

Autorităţile de reglementare vor avea puteri mărite pentru aputea rupe în mai multe bucăţi companiile financiare care au ajunsprea mari pentru a nu destabiliza sistemul financiar.

Băncile şi companiile financiare vor fi taxate pentru costurilepresupuse de implementarea reformei financiare care sunt estimatela 19 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO