Business Internaţional

Cea mai importantă acţiune de pe pământ în acest moment: Goana după AI o depăşeşte pe cea după vehicule verzi, iar Nvidia detronează Tesla şi devine cea mai tranzacţionată acţiune de pe Wall-Street

Cea mai importantă acţiune de pe pământ în acest...

Autor: Alex Ciutacu

21.02.2024, 11:24 1572

Nvidia a devenit cea mai tranzacţionată acţiune de pe bursa americană, detronând Tesla, în contextul în care investitorii vor să capitalizeze pe popularitatea în creştere a inteligenţei artificiale, potrivit Business Insider.

Mai mult, Nvidia va raporta rezultatele financiare săptămâna aceasta, ceea ce a influenţat interesul investitorilor pentru acţiunile companiei.

Au fost tranzacţionate acţiuni Nvidia în valoare de circa 30 de miliarde de dolari în fiecare din ultimele 30 de şedinţe, conform unei analize Reuters care se bazează pe statistici LSEG.

Pentru comparaţie, Tesla, care ocupă de câţiva ani titlul de cea mai tranzacţionată acţiune de pe Wall-Street, a înregistrat volume de circa 22 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

Acţiunile Nvidia au înregistrat o creştere de 47% de la începutul anului, în timp ce acţiunile Tesla au scăzut cu circa 19,5% de la începutul anului, în contextul în care perspectivele pieţei de vehicule electrice devin mai complicate.

Totodată, evoluţia Tesla a fost influenţată şi de relatările din WSJ legate de „banii şi drogurile care îl leagă pe Elon Musk de unii directori Tesla”.

De cealaltă parte, Nvidia este una dintre companiile care s-au poziţionat în mijlocul aşa-numitei revoluţii AI, fiind unul dintre principalii furnizori de tehnologie.

Analiştii se aşteaptă ca Nvidia să raporteze săptămâna aceasta venituri trimestriale în creştere cu peste 200% de la an la an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO