Business Internaţional

CE consideră că taxarea suplimentară a băncilor ar putea aduce 25 mld. euro la bugetele de stat

Revenire economică pe umerii băncilor. CE consideră că taxarea suplimentară a băncilor ar putea duce 25 mld. euro la bugetele de stat
07.10.2010, 14:00 13

O taxă europeană suplimentară asupra profiturilor băncilor şiremuneraţiilor bancherilor ar putea strânge până la 25 miliarde deeuro la bugetele guvernelor din Uniunea Europeană (UE), conformestimărilor Comisiei Europene, informează Reuters.

Conform unui proiect prezentat de CE, joi, privind "taxarea peactivităţile financiare", băncile sunt în prezent subtaxate şi artrebui să contribuie la relansarea economiilor care au fostafectate de criza mondială.

"Consider că ideile propuse astăzi de Comisie sunt adecvatepentru a ne asigura că sectorul financiar efectuează o contribuţiecorectă la cele mai importante probleme din UE şi din lume", adeclarat comisarul european pentru taxe, Algirdas Semeta.

Conform Reuters, introducerea taxei reprezintă cea mai bunăsoluţie pentru creşterea stabilităţii sectorului financiar,majorarea veniturilor bugetelor de stat şi fiscalizarea mai corectăa unui sector care este scutit de taxa pe valoare adăugată.

Dacă autorităţile ar aplica o astfel de taxă de numai 5% perenumeraţiile totale din sistem şi pe profiturile băncilor,veniturile s-ar putea ridica la 25 miliarde de euro, estimeazăComisia.

CE va derula în continuare un studiu de impact, înainte capropunerea să devină iniţiativă legislativă, anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO