Business Internaţional

Câte milioane de dolari a pierdut Abramovici în urma zvonului că a fost arestat

Câte milioane de dolari a pierdut Abramovici în urma...

Autor: Octavian Calei

28.03.2013, 18:58 2224

Miliardarul rus Roman Abramovici a pierdut luni în urma anunţului fals din presă că ar fi fost reţinut în SUA de către FBI aproape 132 de milioane de dolari (103 mil. euro) prin scăderea valorii acţiunilor deţinute la diverse companii, scrie RT.

După o oră de la publicarea ştirii, acţiunile lui Abramovici la companiile Evraz, Norilsk Nickel, Raspadskaya şi Highland Gold au pierdut între 3 şi 6 procente.

"Este evident că acţiunile companiilor unde Roman Abramovici are participaţie au reacţionat imediat la ştiri. Volumul tranzacţiilor a scăzut brusc şi cotaţiile titlurilor Evraz, Norilsk Nickel au coborât", a arătat Dmitry Skvortsov de la GBP Asset Management.

Analiştii consideră că şansele ca Abramovici să-şi recupereze pierderile de pe piaţa de capital prin mijloace juridice sunt slabe. Declinul acţiunilor nu a durat mult, luni, la sfârşitul sesiunii de tranzacţionare, acestea au reuşit să recupereze aproape în totalitate valorile pierdute.

Grupul RBC Media a anunţat luni că patronul clubului de fotbal Chelsea a fost reţinut de FBI în SUA, informaţia fiind dezminţită mai târziu de către FBI şi de către reprezentanţii lui Abramovici.

Abramovici este actual al 3-lea cel mai bogat om din Rusia şi al 50-lea din lume conform listei Forbes 2010 cu o avere estimată la 11.2 miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO