Business Internaţional

Cât de mult s-a prăbuşit de fapt economia americană în T1? Datele revizuite arată cea mai slabă evoluţie din ultimii 5 ani

Cât de mult s-a prăbuşit de fapt economia americană...
25.06.2014, 16:03 848

Economia americană a înregistrat cea mai slabă evoluţie din ultimii cinci ani în primul trimestru al anului, pe fondul vremii nefavorabile care a afectat în special exporturile, scrie Reuters.

Produsul Intern Brut al SUA a înregistrat în primele trei luni ale anului o scădere de 2,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, conform datelor revizuite publicate miercuri de Departamentul Comerţului.

Datele publicate iniţial de autorităţile americane in luna aprilie indicau un avans de 0,1% al economiei, revizuirea majoră fiind pusă pe seama iernii grele care a afectat principalele ramuri ale industriei. Aceasta este cea mai amplă revizuire de date efectuată de Departamentul Comerţului din 1976 până în prezent. Prima revizuire a datelor a avut loc in luna mai, cand autoritatile au anuntat o contractie economica de 1% pentru primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

În ultimul trimestru din 2013, avansul anual al economiei fusese de 2,6%.

Exporturile americane au scăzut în primele trei luni ale anului cu 8,9%, un declin care a tăiat 1,53% din creşterea PIB

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO