Business Internaţional

Castigurile GlaxoSmithKline scad

11.02.2005, 00:00 13



Cel mai mare producator european de medicamente, GlaxoSmithKline, a inregistrat, in 2004, un profit in scadere cu 9%, dar preconizeaza un reviriment in acest an, pe baza viitoarelor lansari de medicamente.



Vanzarile au scazut cu 5%, pana la 20,36 miliarde de lire sterline (29,5 miliarde de euro).



In ultimul trimestru din 2004, performantele companiei s-au imbunatatit semnificativ, sustinute de implementarea cu succes a unui program de reducere a costurilor.



GlaxoSmithKline a subliniat increderea in noua gama de medicamente pe care o va lansa in 2005, desi a abandonat cercetarile privind medicamentul "771", un tratament experimental pentru obezitate, in urma unor rezultate nemultumitoare.



Noile medicamente vor contribui la combaterea cancerului, diabetului, depresiei, maladiei HIV/SIDA si a alergiilor. In prezent, GlaxoSmithKline deruleaza 45 de proiecte de dezvoltare a unor noi medicamente.



De la mijlocul anului 2004, actiunile GlaxoSmithKline au urcat cu 20%, pe fondul increderii investitorilor in noua linie de medicamente. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO