Business Internaţional

Care este valoarea netă a lui Elon Musk? Află averea uimitoare a CEO-ului Tesla şi SpaceX

Care este valoarea netă a lui Elon Musk? Află averea...

Autor: Andreea Tobias

11.02.2024, 20:31 127

Elon Musk are o avere netă estimată la 199 de miliarde de dolari. Averea sa estimată a atins un vârf de aproximativ 340 de miliarde de dolari în noiembrie 2021, când acţiunile Tesla au crescut vertiginos. Musk este adesea la egalitate cu Bernard Arnault pentru titlul de cel mai bogat om din lume.

Elon Musk are o avere netă de aproximativ 199 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg.

Dar averea magnatului provine din mai multe surse şi nu este stabilă - a scăzut cu 30 de miliarde de dolari, de la 239 de miliarde de dolari, în câteva luni, ceea ce l-a costat titlul de cel mai bogat om din lume.

Cum s-a schimbat valoarea netă a lui Musk de-a lungul timpului?

Musk, născut în Africa de Sud, s-a mutat în Canada şi a renunţat la un doctorat la Stanford, a devenit milionar înainte de a împlini 30 de ani. Musk a înfiinţat Zip2, un site web care oferea ghiduri de călătorie în oraşe pentru ziare, împreună cu fratele său Kimbal Musk, pe care l-a vândut către Compaq pentru peste 300 de milioane de dolari în 1999. Se crede că Musk, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a obţinut 22 de milioane de dolari din această afacere, notează Business Insider.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO