Business Internaţional

Cardul lui Barack Obama a fost refuzat la plata intr-un restaurant din new York

Cardul lui Barack Obama a fost refuzat la plata intr-un...

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

18.10.2014, 17:03 1294

Barack Obama a luat masa cu soţia sa, Michelle, la sfârşitul lunii septembrie, la Restaurantul "Estela", în New York, unde liderul american se afla pentru reuniunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Însă, în momentul achitării notei, preşedintele SUA a descoperit că aparatul i-a refuzat cardul bancar.

"Cardul meu nu a fost acceptat, bănuiesc că nu îl utilizez suficient de frecvent. Oamenii se gândeau că este vorba de o fraudă sau ceva de genul", a spus Obama într-o conferinţă desfăşurată vineri la Oficiul de Protecţie a Consumatorilor Financiari.

"Am încercat să îi explic ospătarului: «Nu ştiu ce să spun, dar cred că sunt la zi cu plata facturilor»", a continuat Obama, precizând că nota de la restaurant a fost achitată până la urmă cu cardul soţiei sale.

Referindu-se la fraudele financiare care vizează cetăţeni americani, Obama a adăugat: "Chiar şi eu sunt afectat de astfel de situaţii".

Preşedintele Obama a semnat vineri o ordonanţă executivă care prevede măsuri pentru siguranţa tranzacţiilor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO