Business Internaţional

Canadienii îşi pot sufleca mânecile: Primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech au ajuns în ţară

Canadienii îşi pot sufleca mânecile: Primele doze de...

Autor: Alex Ciutacu

14.12.2020, 12:33 199

Primele doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech au ajuns în teritoriul canadian duminică, iar unii dintre canadieni ar putea începe să fie vaccinaţi chiar de astăzi, conform declaraţiilor premierului canadian Justin Trudeau, citat de Reuters.

Canada şi Statele Unite devin săptămâna aceasta primele naţiuni vestice după Marea Britanie care încep campania de vaccinare cu un vaccin proaspăt autorizat.

„Primele doze din vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19 au ajuns în Canada”, a scris premierul Justin Trudeau, duminică noapte, pe contul său de Twitter.

Primele 30.000 de doze vor ajunge în 14 puncte de vaccinare din Canada. Persoanele vulnerabile, inclusiv vârstnicii din centrele de îngrijire şi angajaţii din sistemul de sănătate, vor fi vaccinate cu prioritate.

Dozele de vaccin au plecat din Belgia, unde au fost produse, vineri, şi au călătorit către Germania şi către SUA, înainte de a fi împărţite şi trimise către diferite zone din Canada.

Canada se aşteaptă să primească circa 249.000 de doze până la finalul anului. Ţara are un total de peste 460.000 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, cu 5.891 de cazuri noi înregistrate duminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO