Caută doar în titlu
Business Internaţional

Camera Deputaţilor: Zilierii pot muncii până la 180 de zile/an în domeniul creşterii animalelor

„Niciun zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepţia zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum şi activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic”, potrivit proiectului pentru modificarea Legii nr.52/2011, adoptat de Camera Deputaţilor.

Zilierului trebuie să i se plătească remuneraţia cuvenită, prin orice mijloc de plată admis de lege, la sfârşitul fiecărei zile, plata remuneraţiei putând fi realizată şi cel mai târziu la sfârşitul săptămânii sau al perioadei de desfăşurare a activităţii, respectiv lunar, în situaţia în care perioada de desfăşurare a activităţii depăşeşte 30 de zile, numai cu acordul exprimat în scris de către zilier şi beneficiar, modalitatea de plată electronică şi aspectele care privesc plata remuneraţiei se stabilesc prin normele de aplicare ale legii adoptate, potrivit sursei citate.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.