Business Internaţional

Business MAGAZIN. Ţara care se confruntă cu un dezastru imobiliar de proporţii: Un gigant dezvoltator imobiliar este la un pas de faliment, zeci de mii de oameni au rămas şomeri, iar sute de mii de familii riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului

Business MAGAZIN. Ţara care se confruntă cu un dezastru...

Autor: Iulian Tenchiu

24.10.2023, 12:02 2171

Falimentul Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari chinezi, este aproape oficial. Pentru familiile care şi-au investit economiile în locuinţele ridicate de Country Garden, dar şi pentru angajaţii companiei şi investitorii care au pompat miliarde, falimentul înseamnă un dezastru total, scrie Bloomberg.

Mai mult, economia Chinei se află într-o perioadă sensibilă în care are nevoie urgentă de stimulare, iar criza imobiliară nu face decât să agraveze haosul economic.

Cumpărătorii de locuinţe, muncitorii, dezvoltatorii şi guvernul şi-au jucat fiecare rolul lor într-un aparent miracol economic. Timp de peste două decenii, sectorul imobiliar a fost motorul de creştere din spatele poveştii de succes economic fără precedent al Chinei, conducând un val de expansiune alimentat de datorii până la o valoare de 52.000 de miliarde de dolari în 2019 - un sfert din PIB-ul naţiunii.

Scrie continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO