Business Internaţional

Business MAGAZIN. Stabilitatea economiei americane se află sub semnul întrebării. Care sunt cele trei sectoare cu probleme ce ar putea arunca în aer prima economie a lumii

sursa foto: Profimedia

sursa foto: Profimedia

Autor: Iulian Tenchiu

09.05.2023, 11:39 729

Presiunile asupra sistemului bancar, tensiunile din sectorul imobiliar şi inflaţia persistentă sunt principalele motive de îngrijorare cu privire la stabilitatea sistemului economic american, se arată într-un raport publicat recent de Fed, scrie CNBC.

Banca centrală a publicat raportul său periodic privind sănătatea financiară şi economică a naţiunii, un sondaj realizat în rândul experţilor de pe piaţă, economiştilor, academicienilor, a oamenilor de business  şi altor persoane, care subliniat cele mai mari temeri legate de condiţiile actuale.

„Printre cele mai sensibile probleme identificate în acest studiu se numără inflaţia persistentă şi politica monetară mai strictă,  problemele din sectorul bancar, tensiunile din real-estate şi tensiunile geopolitice”, se arată în raport.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO