Business Internaţional

Business MAGAZIN. O nouă listare în piaţa de lux: Puig, gignatul din spatele celebrelor branduri Paco-Rabanne sau Charlotte Tillbury, vrea să strângă 2,5 mld. euro pe bursă de la investitori

Business MAGAZIN. O nouă listare în piaţa de lux:...

Autor: Iulian Tenchiu

08.04.2024, 13:08 92

Puig, grupul spaniol de beauty care deţine branduri precum Paco-Rabanne şi Charlotte Tillbury, se pregăteşte de lansarea pe bursă, unde speră să strângă 2,5 miliarde de euro de la acţionari. Bancherii au evaluat afacerea, veche de 110 ani, la o valoare cuprinsă între 8 şi 10 miliarde de euro, scrie Financial Times.

Compania a declarat că doreşte să strângă aproximativ 1,25 miliarde de euro din prima rundă de vânzare a acţiunilor, aceasta fiind urmată de o rundă secundară „mai mare”, cu care vrea să completeze suma.

Venirea la bursă a Puig, care se prezintă ca un grup de „frumuseţe premium”, este probabil să fie cea mai mare din domeniul luxului de la Ermenegildo Zegna în 2021, dar vine în contextul în care sectorul se confruntă cu sfârşitul unui boom al cheltuielilor post-pandemice.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO